Tvarohový koláč s ovocím

Loading...
(0 / 5)

Niet nad čerstvé domáce koláče. Moja stará mama hovorievala, že ak koláč nie je z poriadneho cesta, ani to nie je koláč. Len taký dezertík. A mala pravdu. Oproti domácim koláčom sú dnes tak populárne cheesecaky len takou maškrtkou. Preto sme sa rozhodli ukázať vám, ako vyzerá tradičný domáci tvarohový koláč. Taký, ktorý si po mliečnej polievke môžete pokojne naložiť namiesto hlavného jedla.

Budete potrebovať:

5 vajec

1 šálka kryštálového cukru

1 šálka kyslej smotany

1 šálka polohrubej múky

2 PL masla

500g mascarpone alebo jemného tvarohu

1 PL hladkej múky

1 balíček vanilkového cukru

½ ČL sódy bikarbóny

ovocie podľa chuti

Postup prípravy:

Vyšľahajte si 2 celé vajcia a ½ šálky cukru, pridajte kyslú smotanu, polohrubú múku a sódu bikarbónu. Maslo roztopte a nechajte trochu vychladnúť, potom ho prilejte k zmesi. Vymiešajte cesto. Malo by byť hladké a primerane tekuté, nie veľmi husté.

V druhej miske si zmiešajte tvaroh alebo mascarpone, ½ šálky cukru, vanilkový cukor a 3 celé vajcia. Tortovú formu si potom vymastite maslom a vysypte múkou. Nalejte cesto a do jeho stredu pomaly lejte tvarohovú zmes. Kraje cesta by mali vystúpiť a tvaroh ostať v strede. Na záver do tvarohu naukladajte ovocie, my používame jahody alebo maliny. Dajte piecť do rúry pri teplote 180 stupňov na 30 minút. Potom nechajte koláč vychladnúť a až potom ho vyberte z tortovej formy.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x