Recept na medové labky u nás každé vianoce ožíva. Vždy, keď som ich doma pripravila, každý, kto prišiel na návštevu si odomňa pýtal recept. Nečudujem sa. Takto ich pripravovala moja babička, moja mamina a dnes aj ja. Vyskúšate?
Budeme potrebovať:
- 500 gramov hladkej múky
- 250 gramov hery
- 30 gramov bravčovej masti
- 140 gramov práškového cukru
- 1 vajíčko
- 1 žĺtok
- 150-200 gramov pomletých vlašských orechov
Postup:
- V miske si vymiešame všetky suroviny do hutného cesta. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 2 hodiny odstáť v chladničke. Medzitým si pripravíme formičky, ktoré musia byť úplne čisté a suché.
- Cesto nemusíme vaľkať, len ho povtláčame do formičiek. Nemusíme ich ani vymastiť maslom. Formičky dáme na plechu do vyhriatej rúry na 200 stupňov a teplotu hneď znížime asi na 170.
- Keď sú dopečené, vyberieme ich a necháme vychladnúť. Z formičiek vypadávajú samé. Na záver ich obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť.
Lucia M.