Šťavnatý jablkovo-smotanový koláč

Loading...
(3 / 5)

Sladké jabĺčka a sladké smotanové cesto to je presne to, čo si pýtajú jesenné víkendy. Bohatá ovocná chuť nikdy nevynikla lepšie ako keď bola skombinovaná s mliečnymi produktami. Tento koláč je domáci recept a u nás sa po ňom celkom zapráši. Jabĺk je ešte stále dosť, tak šup ho vyskúšať!

Budete potrebovať:

1kg jabĺk

2 PL hladkej múky

150g masla

½ PL kyslej smotany

½ ČL sódy bikarbóny

1 PL octu

1 PL kryštálového cukru

trochu škorice

½ pohára vlažnej vody

Postup prípravy:

Dve polievkové lyžice múky zmiešajte so smotanou, pridajte zmäknuté maslo a prilejte polovicu pohára vlažnej vody. Dobre premiešajte, pokojne použite aj ručný šľahač. Do cesta pridajte sódu bikarbónu, ktorú vzápätí uhaste octom. Vymiešajte cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky.

Jablká si očistite a vyberte jadrovníky. Nakrájajte ich na tenké plátky. Cesto dajte do tortovej formy vymastenej maslom a naň naukladajte plátky jabĺk. Zasypte ich cukrom a môžete aj troškou škorice. Pečte pri teplote 200 stupňov približne 40-50 minút.

Ak chcete koláč hutnejší, vyšľahajte si niekoľko vaječných bielkov s cukrom a pred koncom pečenia ich naneste na koláč zapiecť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x