Myšlienka nepečenej, no zároveň exkluzívnej kakaovej torty osloví jednoducho každého, kto chce urobiť dobrý dojem a pritom nestráviť celé popoludnie v kuchyni. Ideálna je aj pre dievčatá, ktoré robia v kuchyni svoje prvé nesmelé kroky a takisto pre pánov, ktorí ju s trochou zručnosti dokážu pripraviť svojim drahým polovičkám k sviatku. Inšpirujete sa?
500g maslových sušienok
1 šálka práškového cukru
4 vajcia
1 PL kakaa
250g masla
1 balíček vanilkového cukru
300ml uvarenej instantnej alebo zrnkovej kávy
Ako prvé si pripravte krém. Celé vajíčka vymiešajte s kakaom a vanilkovým cukrom do hladka a potom za stáleho miešania zahrievajte vo vodnom kúpeli. Keď zmes zhustne, znížte plameň a za stáleho miešania po kúskoch pridávajte maslo. Miešajte, kým krém neostane celkom hladký a jednotný a potom odstavte.
Uvarte si kávu a nechajte ju vychladnúť. Možno budete kávy potrebovať aj viac, podľa toho, ako veľmi vám sajú sušienky. Pripravte si tortovú formu alebo obdĺžniková pekáč a sušienky po jednej namáčajte a ukladajte na dno formy. Prázdne miesta vyplňte niekoľkými rozdrveným sušienkami. Po prvej vrstve naneste vrstvu krému a potom opäť sušienky namočené v káve. Postupujte takto, až kým všetky zložky neminiete. Posledná vrstva by mala byť krémová, pretože sa bude na ozdobu posýpať kakaovým práškom, pomletou kávou alebo čokoládovými stružlinami. Dajte tortu zachladiť a podávajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)