Určite ste už zažili ten moment, kedy ste v cukrárni alebo v kaviarni uvideli vo výklade s cukrovinkami dezert, ktorý bol tmavohnedý, už na prvý pohľad veľmi nadýchaný a extrémne čokoládový! No, nič nové pod slnkom. Čokoládové torty sú najlepšie spomedzi všetkých zákuskov a takýmto kúskom ohrdne len málokto. Dalo by sa povedať, že iba hotový cukrársky barbar!
Aby ste si takéto sladké pokušenie mohli vychutnať v pohodlí domova, pripravili sme pre vás unikátny recept z pere vášnivej domácej pekárky. Jej dezerty sú lahodné a jemné a chuť vyvážená a čarovná. Nebudete vedieť, či zákusok chutí viac sladko, alebo horko, no určite budete chcieť viac!
400g čokoládových sušienok
Na čokoládovú penu
220g mascarpone
½ šálky práškového cukru
3 PL mlieka
½ šálky kakaa
220ml šľahačkovej smotany
Na ganache
300g horkej čokolády
¾ šálky šľahačkovej smotany
Na čokoládový krém
¾ šálky šľahačkovej smotany
1 ½ šálky kakaa
¼ šálky práškového cukru
čokoládové stružliny na ozdobu
Ako prvé si pripravte čokoládovú penu. Zmiešajte mascarpone, cukor a mlieko v miske pomocou ručného mixéra, kým sa zmes poriadne nespojí. Pridajte kakao a šľahajte do hladka.
Potom si pripravte ganache. Nastrúhajte čokoládu na hrubšom strúhadle a dajte ju topiť do mikrovlnky alebo do vodného kúpeľa. Veľmi zľahka si vyšľahajte šľahačku. Potom roztopenú čokoládu pridajte k šľahačke a šľahajte do hladka tak, aby ostalo ganache tekuté. Nechajte ho na teplom mieste, aby nestuhlo.
Potom si začnite pripravovať krém. Smotanu, kakao a práškový cukor dajte do misky a vyšľahajte tuhý krém. Čokoládovú penu a čokoládový krém zmiešajte vareškou dokopy. Už nešľahajte šľahačom. Krém si rozdeľte na tri časti, z toho jedna môže byť menšia. Na prvú vrstvu sušienok natrite prvú väčšiu časť krému. Opäť dajte sušienky, potom druhú väčšiu časť krému, opäť sušienky a navrch v tenkej vrstve zvyšok krému. Zalejte vrch zákusku čokoládovým ganache a posypte čokoládovými stružlinami. Nechajte v chladničke zatuhnúť aspoň 2 hodiny a podávajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)