Pripraviť naozaj chutný a kvalitný vanilkový krém do zákuskov alebo torty je niekedy hotové umenie a ani recepty na internete vždy nevyjdú tak, ako by mali. Tento je však iný, univerzálny a niekoľkokrát odskúšaný. Ak teda pripravujete tortu a radi by ste ju naplnili niečím naozaj chutným, tento vanilkový krém si rozhodne zapíšte.
500ml mlieka
200g práškového cukru
čerstvú vanilku alebo vanilkovú arómu
2 žĺtky
50g hladkej múky
170g masla
Vaječné žĺtky zmiešajte s cukrom a múkou, potom pomaly pridávajte mlieko a miešajte tak, aby vám nevznikali hrudky. Zmes dajte variť na mierny plameň a varte, až kým nezhustne. Neustále ju miešajte, pretože by vám mohla prihorieť. Keď ju odstránite z ohňa, pridajte vanilkovú arómu, alebo čerstvú vanilku v podobe prášku. Potom pridajte 30g masla a premiešajte. Nechajte chladnúť. Keď sa krém ochladí, vyšľahajte ho mierne elektrickou metličkou a vtedy po kúskoch pridávajte zvyšné maslo. Hotovo! Krém už nechajte len zachladiť a potom natierajte na cesto.
zdroj: babskeveci.sk (M)