Plnené kapustové listy v paradajkovej omáčke

Loading...
(1 / 5)

Čo je jedným z najtypickejších jesenných receptov? Predsa kapusta na všetky spôsoby! No a tá plnená je doslova prototypom jedla, ktoré počas chladných dní dodá telu vitamíny aj energiu a v kombinácii s chutným mäskom bude tým pravým jedlom práve na tento čas.

Budete potrebovať:

1 kg mletého bravčového mäsa

250g ryže

2-3 cibule

olej

červená paprika podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

2 konzervy kondenzovaných paradajok

1 balíček nakrájanej slaniny

½ kapusty

2 strúčiky cesnaku

Postup prípravy:

Mäso s ryžou zmiešajte v miske, pridajte soľ, korenie. Cibuľku nakrájajte na drobno a osmažte na oleji do zlatista aj s červenou paprikou. Pridajte cibuľu do mäsovej zmesi, takisto pridajte konzervu paradajok a pretlačený cesnak. Všetko ručne vymiešajte.

Polovicu kapusty dajte v celosti obvariť do vriacej vody. Listy by nemali byť ani mäkké, ani tvrdé. Po niekoľkých minútach kapustu z vody vyberte a oddeľte listy. Tie naplňte mäsovou zmesou, pridajte plátok osmaženej slaninky a zabaľte. Každý hotový balíček zabaľte prinajmenšom do ešte jedného kapustového listu. Aby vám držali pokope, môžete ich previazať nitkou. Dajte kapustové listy variť do hrnca s trochou vody. Keď je mäso približne po 40 minútach hotové, pridajte do hrnca druhú konzervu paradajok a ochuťte soľou a korením. Poduste ešte aspoň 5 minút, aby vznikla dobrá omáčka a potom odstavte. Podávajte horúce. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x