Pečená cibuľka, to je lahôdka, však? O to väčšia, ak ju pečiete v kombinácii s ďalšími chutnými surovinami. V tomto prípade ide o mleté mäso, ktoré je zapečené na spôsob placiek s cibuľou navrchu. Ak ste ešte nechutnali fakt dobrý recept, tento stojí za to!
500g mletého bravčového mäsa
100g chleba (alebo strúhanky)
100ml mlieka
3 strúčiky cesnaku
3 vajcia
2 cibule
1 paradajka
6 PL kyslej smotany
2 PL kečupu
100g plátkového syra
soľ a korenie podľa chuti
Chlieb namočte na pár minút do mlieka, potom ho vyžmýkajte. Pridajte k mletému mäsu, pretlačte cesnak, vajíčka, pridajte soľ a korenie. Vymiešajte mäsovú zmes a v guľôčkach naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Potom dlaňou alebo pohárom na guľôčky pritlačte a spravte placku. Navrch dajte cibuľové krúžky a nechajte piecť v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút.
Medzitým si pripravte dresing z kyslej smotany a kečupu. Natrite ho z oboch vnútorných strán na prepolené žemle, do stredu uložte mäso so zapečenou cibuľou, dajte plátok syra, paradajku. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)