Máte chuť na niečo typické jesenné? Vyskúšajte túto tvarohovo-makovú tortu s tekvicou. Netradičný vzhľad podčiarkuje delikátnu chuť a vaše srdce zaplesá v momente, ako ochutnáte prvý kúsok. Kombinácia tekvice, sladkého tvarohu a maku je jednoducho neodolateľne jesenná!
800g tekvice
500g jemného tvarohu
200g práškového cukru
5 vajec
2 PL škrobu
25g maku
trochu pomarančovej kôry
100g kyslej smotany
Dužinu z tekvice vyrežte, jadierka odstráňte. Zvyšnú dužinu dajte piecť do rúry, aby sa mierne vysušila od vody a potom ju prebehnite v mlynčeku na mäso alebo orechy. 100g z tekvicového pyré si odložte nabok. K pomletej dužine pridajte 70g cukru, pomarančovú kôru, 2 vajcia, 1 ČL kukuričného škrobu a zmes dobre premiešajte.
Zmes prevarte približne 15 minút pri nízkej teplote, potom z nej vytlačte vodu a nechajte ju mierne preschnúť.
V inej miske si medzitým zmiešajte tvaroh, 100g cukru a keď je zmes hladká, pridajte 2 vajcia, 1 ČL škrobu a mak.
Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie. Teraz striedavo nakladajte vrstvu makovo-tvarohovej zmesi a vrstvu tekvicovej zmesi. Tortovú formu potom trochu potraste, aby sa zmes rovnomerne rozložila. Dajte tortu piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečte ju 40 minút.
Medzitým si pripravte ďalšiu plnku. Zmiešajte kyslú smotanu, 30g cukru, 1 vajce a 100g z tekvicového pyré a keď bude torta dopečená, dajte plnku navrch a nechajte piecť v rúre pri tej istej teplote ešte ďalších 10 minút. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc