Chlebík s maslom na desiatu? Jedine banánovo – medový a s arašidovým maslom! Vymeňte klasiku za trošku sladkej netradičnosti a vyskúšajte si s nami upiecť tento sladký chlebík, po ktorom si ešte dlho budete olizovať prsty. Je voňavý, vláčny a vhodný aj pre tých, ktorí dbajú na životosprávu, keďže je správne nutrične vyvážený.
Prvá vrstva:
102g ovsených vločiek
50g čokoládového proteínu
50g tvarohu
60g banánu
1PL medu
1 prášok do pečiva
Druhá vrstva:
10g čokoládového proteínu
70g tvarohu
1 vaječné bielko
Na vrch:
NutsUP Med & Kokosový olej
2 banány
Kinder čokoládky alebo iná čokoláda
Ako prvé dáme predhriať rúru na 200 stupňov a pomaly si začneme pripravovať prvú vrstvu. Zmiešame najprv suché ingrediencie a potom pridáme ostatné suroviny. Aby bolo cesto „také akurát“, stačí do neho pridať 2 deci vody. Potom ho už len dáme do rúry a pečieme 20 minút. Medzitým, ako sa nám pečie prvá vrstva, si pripravíme druhú. Bielko vyšľaháme, pridáme tvaroh a proteín a opäť miešame.
Keď je prvá vrstva upečená, koláč vyberieme z rúry a dáme naň druhú vrstvu. Okrem toho naň poukladáme aj 1 až 2 nakrájané banány a polovičku z nasekaných čokoládok. Pečieme na 180 stupňoch ďalších 20 minút. Po upečení oboch vrstiev chlebík už len „polejeme“ arašidovým maslom, posypeme zvyšnou čokoládou a papáme.
zdroj: babskeveci.sk, nutsup.sk