Rýchly čiernobiely zákusok

Loading...
(4 / 5)

Tento koláčik je neuveriteľne jednoduchý, chutný a zamilujú si ho všetci vrátane detí aj dospelých. Pripravíte ho len z niekoľkých základných surovín a poteší vaše zmysly aj chuťové poháriky. Okrem tohto všetkého vám ešte aj spraví dobrú náladu, pretože ho zvládne aj úplná začiatočníčka. Tento zákusok je dôkazom, že menej je niekedy oveľa, oveľa, oveľa viac!

Budete potrebovať:

  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov
  • 100g kryštálového cukru
  • 50g holandského kakaa
  • 250g odtučneného jemného tvarohu
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 3 PL práškového cukru

Postup prípravy:

  • Ako prvé vymiešajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte holandské kakao. Z bielkov si ušľahajte tuhý sneh a pridajte ho k cestu. Cesto vylejte na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pečte 10 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov.
  • Kým sa vám pečie cesto, pripravte si krém. Tvaroh so smotanou vyšľahajte, pridajte práškový cukor. Hotovo.
  • Upečené cesto si rozdeľte na dve polovice, aby vám vznikli dve vrstvy. Takisto si rozdeľte aj množstvo krému. Naneste ho na prvú vrstvu cesta, opatrne ju prikryte druhou vrstvou cesta a navrch dajte zvyšok krému. Dajte na noc zachladiť a užite si tú jednoduchú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x