Ak neviete, čo narýchlo upiecť, rozhodne si založte do kuchárskej knižky tento recept. Bábovka s hrozienkami je najjednoduchší a zároveň snáď aj najlepší koláč ku káve, alebo pre vopred neohlásenú návštevu. A čo je hlavné – chutí fantasticky!
2 vajcia
2 šálky polohrubej múky
1 šálka bieleho jogurtu
1 šálka práškového cukru
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
100g hrozienok
1 PL masla
V hlbšej miske si vyšľahajte celé vajcia s cukrom a jogurtom. Potom pomaly pridávajte múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Na záver do cesta nasypte už len hrozienka a ručne premiešajte. Bábovkovú formu si vymastite maslom a vylejte do nej cesto. Pečte pri teplote 180 stupňov 30-35 minút. Podávajte teplu! Prajeme dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (M)