Tento čokoládový koláč, alebo ak chcete čokoládová bomba, to je potešenie pre každého milovníka čokolády. Na prípravu budete potrebovať základné suroviny, ktoré máte aj doma po ruke a celé to je naozaj veľmi jednoduché. Necháte sa zlákať?
Na tortu budete potrebovať:
Na korpus:
- 200 gramov horkej čokolády
- 250 gramov masla
- 100 gramov vlašských orechov
- 150 gramov polohrubej múky
- 5 vajec
- 4 lyžice cukru
- 1 prášok do pečiva
Na krém:
- 125 gramov tmavej čokolády
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup:
- V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli si najskôr rozpustíme čokoládu a maslo. Hmota by nemala vrieť, stačí, keď sa obe suroviny dobre spoja. Maslo s čokoládou odstavíme. Vajíčka si v miske vyšľaháme s cukrom a postupne primiešavame nasekané (môžu byť aj pomleté) vlašské orechy, múku a na záver aj prášok do pečiva. Miešame elektrickým mixérom. Na záver prilejeme aj rozpustenú čokoládu s maslom.
- Pripravíme si okrúhlu tortovú formu, ktorú vymastíme troškou masla. Cesto vylejeme a dáme piecť do vyhriatej rúry (160 stupňov Celzia) na asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme jednoduchý čokoládový krém. Smotanu postupne zohrievame, no nesmie vrieť, inak nezhustne. Keď je teplá, odstavíme ju a nalámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť. Hmotu za občasného miešania necháme vychladnúť a môžeme ju ešte zastudena vyšľahať mixérom. Krém vylejeme na vychladnutý korpus a dozdobíme podľa chuti šľahačkou prípadne aj ovocím alebo nasekanými mandľami. Necháme trochu zatuhnúť v chladničke (cca 1 hodinu) a podávame.
coolinarika.com