Milujete anglické rožky, no nechce sa vám ich kupovať v obchode? Úplne s prehľadom si ich zvládnete upiecť aj doma, keď máte ten správny recept. My sme našli tento skvelý na instagrame Kristýny Zemankovej a určite ho musíte vyskúšať aj vy.
Na anglické rožky budeme potrebovať
- 500 gramov hladkej múky
- 290 mililitrov vlažnej vody
- 70 gramov masla alebo masti
- 1 balík sušeného droždia
- soľ
- anglickú slaninu
- syr podľa chuti
Anglické rožky si pripravíme nasledovne
- Najprv si vypracujeme cesto z múky, vody, masla, soli a droždia.
- Následne ho necháme vykysnúť pod čistou utierkou na teplom mieste aspoň hodinu.
- Potom cesto rozvaľkáme, vytvarujeme rožky a potrieme vodou. Necháme opäť aspoň dvadsať minút kysnúť.
- Potom pečieme asi 10 minút na 230 stupňov.
- Rožky vyberieme, dáme na vrch slaninu a syr a ešte pečieme asi päť minút, alebo kým nie je slanina už na pohľad upečená.