Gúľaná štrúdľa ako od babičky

Loading...
(0 / 5)

Milujete sladké, ale nechce sa vám hodiny vypekať? Možno vám pomôže jeden z receptov našich starých mám, napríklad na šťavnatú a jednoduchú štrúdľu.

Na babičkinu štrúdľu budeme potrebovať

  • 500 gramov hladkej múky
  • polovica prášku do pečiva
  • 200 gramov smotany na šľahanie
  • 2 celé vajíčka
  • 2 PL octu
  • štipka soli
  • mak
  • višne
  • škoricový alebo vanilkový cukor

Babičkinu štrúdľu si pripravíme nasledovne

  • Zmiešame si dokopy múku, prášok do pečiva, soľ.
  • Potom si zmiešame osobitne vajíčka, smotanu na šľahanie a ocot.
  • Postupne primiešavame suché ingrediencie, aby sme mali vypracované cesto.
  • Potom plníme plnkou. Môžeme dať mak a višne, poprípade jablká. Posypeme cukrom. Vynikajúce sú aj jablká. Zvinieme a pečieme do zlata pol hodinu na 180 stupňov.
  • Pred pečením potrieme vajíčkom alebo rozpusteným maslom.
  • TIP: Ak je plnka príliš mokrá, pridáme strúhanku.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x