Chuť na sladké mnohých ľudí prenasleduje takmer denne. Omnoho lepšie, ako si kúpiť čokoládu, je doma urobený koláč. Tento recept na malinový rez nám poslala pani Eva a musíme uznať, že je naozaj výborný.
Na malinové rezy budeme potrebovať
- 12 vajíčok
- 12 PL polohrubej múky
- 12 PL kryštálového cukru
- 12 PL teplej vody
- 4 PL kakaa
- 2 prášky do pečiva
Na plnku
- 400 gramov tvarohu
- 1000 gramov mascarpone
- 300 mililitrov smotany na šľahanie
- 500 gramov mrazených malín
- kryštálový cukor
- horká čokoláda
Malinové rezy si pripravíme nasledovne
- Vyšľaháme 6 PL cukru so šiestimi žĺtkami do peny. Postupne pridáme 6 PL teplej vody, 6 lyžíc múky, prášok do pečiva a 2 lyžice kakaa.
- Vymiešame sneh zo šiestich bielkov. Pridáme do cesta a pomaly primiešame.
- Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a pečieme 10 minút na 180 stupňov. Potom si dáme piecť druhé cesto, rovnakým postupom.
- Pripravíme si maliny, ku ktorým pridáme cukor podľa chuti a varíme na miernom ohni. Necháme vychladnúť.
- Zo smotany si vyšľaháme šľahačku, vymiešame tvaroh, mascarpone a cukor (podľa chuti) a nakoniec pridáme šľahačku. Spoločne premiešame.
- Keď máme všetko pripravené, môžeme vrstviť. Na jedno cesto dáme maliny, potom krém, potom zase maliny a zakryjeme to druhým cestom.
- Na vrch môžeme rozpustiť čokoládu.