Hoci to nie je úplne zdravé riešenie, paštéty sú stále obľúbenou pochúťkou, ktorú si ľudia doprajú celkom často. Na sociálnych sieťach sme však našli výborný recept na domácu paštétu, ktorú si jednoducho pripravíte aj doma.
Na domácu paštétu budeme potrebovať
- kuraciu pečienku
- cibuľu
- cesnak
- vegetu
- čierne korenie
- tymián
- majorán
- oregano
- sušenú petržlenovú vňaťku
- celú smotanu na varenie
- maslo
Domácu paštétu si pripravíme nasledovne
- Na masti si osmažíme nakrájaný cesnak a cibuľku. Medzitým si očistíme a pokrájame pečienku, ktorú pridáme, keď je cibuľa s cesnakom uvarená do sklovita.
- Pridáme všetky koreniny a vegetu, spolu restujeme.
- Pridáme polovicu smotany na varenie, necháme odpariť a potom prilejeme druhú polovicu smotany na varenie.
- Necháme chvíľu variť a potom počkáme, kým vychladne.
- Zmes poriadne rozmixujeme a dáme schladiť asi na polhodinu.
- Rozpustíme si trochu masla, polejeme a opäť dáme do chladničky stuhnúť.