Chalva

Loading...
(0 / 5)

Ochutnali ste už niekedy tradičnú chalvu? Tento chutný dezert je typický v Rusku, Bulharsku, Poľsku, ale pôvodom pochádza až z Indie. Určite vás potešíme tým, keď vám povieme, že si ho môžete jednoducho pripraviť aj doma.

Na chalvu potrebujeme

  • hrnček očistených slnečnicových semiačok
  • 20 gramov nasekaných orechov (najlepšie vlašských)
  • pol hrnčeka medu
  • 90 gramov horkej čokolády

Chalvu si pripravíme nasledovne

  • Slnečnicové semiačka si orestujeme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť. Potom ich rozmixujeme na kašu a zmiešame spolu s medom.
  • Danú formu si obložíme fóliou a danou masou ju vystelieme. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme oriešky a vylejeme na masu.
  • Potom dáme do chladničky, kde necháme stuhnúť minimálne na hodinu, najlepšie však viac.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x