Množstvo spôsobov, ako sa pripravuje cheesecake, nás niekedy môže trochu miasť. Dnes vám ukážeme ďalší z receptov, ktorý bude opäť odlišný tak v príprave, ako aj v konečnom prevedení. Tento jablkový cheesecake nemá žiaden sušienkový základ a predsa chutí akoby ho zoslali renomovaní pekári.
700g jabĺk
1 citrón
75g hrozienok
½ ČL sušeného alebo čerstvého zázvoru
125g práškového cukru
4 žĺtky
4 bielky
500g mascarpone
50g kešu orieškov
1 ČL prášku na pečenie
1 balíček vanilkového cukru
štipka soli
2 PL strúhanky
1 PL masla
Polovicu z citróna ošúpte a kôru postrúhajte, zmiešajte so sušeným zázvorom. Hrozienka zalejte vriacou vodou, aby zmäkli. Nechajte ich v nej maximálne 10 minút. Jablká si očistite a ošúpte, vykrojte jadrá. Nakrájajte ich na tenšie plátky a polejte citrónovou šťavou z celého citróna. Pridajte k zmesi zázvor s citrónovou kôrou, hrozienka zliate z vody a 50g cukru. Všetko dobre premiešajte a nechajte 1 hodinu odstáť.
Kešu oriešky si medzitým pomixujte na prášok, zmiešajte ich s mascarpone, žĺtkami a zvyšným cukrom. Pridajte vanilkový cukor a prášok do pečiva. Bielka si vyšľahajte so štipkou soli do tuhej peny a zmiešajte ich s tvarohom. Potom zmes zmiešajte aj s odstátymi jablkami.
Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie a ten vymastite maslom. Na maslo nasypte strúhanku a porozsýpajte ju po celej ploche tortovej formy, aj po bokoch.
Na strúhanku vylejte tvarohovú jablkovú zmes a navrch dajte pár mesiačikov čerstvého jablka. Tortovú formu zakryte alobalom a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov zhruba 45-50 minút. Prajeme dobrú chuť!
(M), sovkusom.ru