Znamená aj pre vás toto jedlo spomienku na staré časy a víkendy u babky? Ak nemáte radi klasické bryndzové halušky, možno kapustová alternatíva je to pravé orechové. Jednoduchá a tradičná príprava podľa receptu od pani Vierky.
View this post on Instagram
Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, posolíme ju len jemne a pridáme červenú papriku. Následne vložíme kyslú kapustu, ktorú si môžeme ešte pokrájať a zalejeme troškou vody. Dusíme pod pokrievkou asi 25 minút, kým nie je kapusta mäkká.
Halušky si pripravíme klasicky. Uvarené zemiaky v šupke očistíme, postrúhame a pridáme vajce, soľ a prisypeme múku. Múky použijeme toľko, aby bolo cesto hustejšie. Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu a nahádžeme halušky. Keď nám vyplávajú, sú hotové. Potom ich len premyjeme a zmiešame s kapustou. Dochutíme a podávame so slaninkou. Dobrú chuť.