Klobása a údeniny nie sú výsadou len maďarskej, slovenskej, či slovanskej kuchyne všeobecne. Sem tam údeniny použijú aj poriadni talianski chlapi a to predovšetkým v kuchyni. Ktorá aj napriek klobáse v tomto recepte naďalej ostáva zdravá. Cestoviny s pikantnou klobásou sú to pravé pre vašu väčšiu polovičku.
200g jemne pikantnej suchej klobásy
200g fusilli (vrtuľky)
2 PL olivového oleja
1 konzervu paradajkového pretlaku, alebo konzervovaných kúskov paradajok
1 strúčik cesnaku
parmezán
Soľ a korenie
Klobásu si nakrájame na kolieska a s jemne nasekaným cesnakom restujeme na panvici s olivovým olejom asi 2 minúty. Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania varíme až pokým omáčka nezhustne. Osolíme a okoreníme a môžeme primiešať k vopred uvareným cestovinám. Nezabudneme posypať parmezánom, dozdobiť čerstvými bylinkami a môžeme podávať.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru