Určite ste už niekedy jedli tento výnimočný zákusok, ktorý sa oplatí zjesť vždy, keď je na stole. Parížske kocky sú jednoduchý a pritom veľmi chutný koláčik, ktorý si zamilovali miliardy ľudí po celom svete. Pripravte si ich doma aj vy podľa tohto jednoduchého a vydareného receptu.
Na cesto
6 celých vajec
4 žĺtky
4 bielky
250g vanilkového cukru
200g hladkej múky
2 šálky kakaa
100g masla
Na plnku
400ml šľahačkovej smotany
2 žĺtky
150g horkej čokolády
1 balíček vanilkového pudingu
2 ČL nastrúhanej čokolády na posýpku
Nad parou vyšľahajte celé vajcia, žĺtky a cukor. Po ochladení vylejte do misky, pridajte múku, kakao a maslo izbovej teploty. Všetko dobre premiešajte. Bielky si vyšľahajte na tuhý sneh a pridajte do cesta. Premiešajte už len varechou. Cesto vylejte do pekáča vyloženého papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 40 minút.
Medzitým si pripravte krém. Puding si uvarte v polovičnej dávke mlieka a pridajte k nemu žĺtky a horkú čokoládu. Šľahačku si vyšľahajte a po vychladení pudingu opatrne primiešajte smotanu. Väčšiu časť krému natrite na jednu časť cesta, prikryte ho druhou a navrch natrite tenšiu vrstvu. Na záver už len vrch koláča posypte čokoládovými hoblinami a nechajte zákusok zachladiť. Prajeme dobrú chuť
zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu