Počas horúcich letných dní každému dobre padne dobre vychladený dezert. Dnes si pripravíme chutný koláč s tvarohom, jahodami a želatínou. Má málo kalórií, je ľahký a osviežujúci. Vyskúšať ho môžete aj s iným ovocím.
- 1 balíček piškót alebo maslové keksy
- 250 gramov jemného ntvarohu
- 400 gramov bieleho jogurtu
- 2 balíčky želatíny
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
- 300 gramov jahôd
Postup:
- Najskôr si opláchneme a očistíme jahody. Nakrájame ich na menšie kúsky a necháme v miske. Želatínu si uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť.
- Na dno plechu alebo misy si dáme keksy alebo piškóty a navrstvíme tvarohovú plnku. Tú si pripravíme jednoducho, stačí, ak zmiešame tvaroh, jogurt a cukor, pridáme aj trochu zo želatínovej hmoty. Na túto krémovú plnku si naukladáme jahody. Ak zakúpite želatínu v prášku s jahodovou príchuťou, bude krásna červená.
- Vylejeme ju na jahody a dezert dáme vychladiť na 30 minút. Keď nám stuhne, na vrch ešte môžeme poukladať pár jahôd na ozdobu, prípadne ich povtláčame dovnútra želatíny. Následne dáme dezert stuhnúť aspoň na pár hodín. Nakrájame a môžeme podávať, dobrú chuť.