Rýchle a jednoduché jedlo na obed alebo večeru. V horúčavách nikoho nebaví stáť dlho pri hrncoch a cestoviny sú ideálna voľba. Cuketa je na vrchole sezóny a krevety ocenia všetci milovníci morských plodov. Nahradiť ich môžete aj šampiňónmi.
- cestoviny
- 150 gramov kreviet
- 1 cuketa
- 100 gramov špenátu
- 3 strúčiky cesnaku
- sušené talianske bylinky
- 3 PL olivového oleja
- 2 PL masla
- 4 PL bieleho vína
- strúhaný parmezán
- čerstvá bazalka
- soľ a korenie
Postup:
- Cestoviny si klasicky uvaríme v osolenej vode. Pár hodín predtým si rozmrazíme krevety. Cuketu nakrájame na kocky. V panvici si na oleji opražíme zľahka pretlačený cesnak a pridáme k nemu baby špenát.
- Premiešame a pridáme maslo spolu s krevetami a cuketou. Dochutíme a pridáme aj sušené bylinky, ideálne oregano. Po asi 2 minútkach podlejeme zmes vínom a necháme ho pri vyššej teplote odpariť. Na záver už len pridáme cestoviny, premiešame všetko v panvici a na tanieri podávame s parmezánom a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť.