Jednoduchý dezert, ktorý ale vždy poteší. Tiramisu môžete pripraviť vo veľkej mise, prípadne aj v menších sklenených nádobkách. Ozdobiť ho môžete jahodami, no dnes si do klasického receptu pridáme čerstvé kanadské čučoriedky. Do týchto dezertov ideál.
- dlhé piškóty
- 200 ml kávy
- 50 ml amaretta
- 250 gramov mascarpone
- 1 smotana na šľahanie
- cukor podľa chuti
- kakao na posypanie
- 1 hrnček čučoriedok
Postup:
- Mascarpone vymiešame s cukrom a smotanou. Na dno formy striedavo ukladáme piškóty namočené v káve s amarettom a vrstvíme aj mascarpone smotanový krém. Ukončíme vrstvou plnky, pomedzi môžeme nasypať aj trošku kakaa. Na plnku naukladáme čučoriedky a opäť môžeme poprášiť kakaom. Naplnenú formu (alebo poháriky) odložíme do chladničky stuhnúť na 12 hodín. Ja robím večer príprava je rýchla a ráno je už tiramisu hotové. Dobrú chuť.