Obdivovali ste aj vy tento koláčik na nejakej oslave? Prišiel ten správny čas, aby ste sa ho naučili. Vyzerá síce komplikovanie, no postup je veľmi jednoduchý. Zákusok, ktorý vyzerá naozaj ako z cukrárne, čo poviete?
Na tortu z rolády budeme potrebovať:
Cesto
- 4 vajcia
- 4 PL práškového cukru
- 4 PL polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka soli
Plnka
- 2 vanilkové pudingy
- 500 ml mlieka
- 3-5 PL cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 gramov jemného tvarohu
- trošku rumu
- jahodový džem
- okrúhle piškóty
- čerstvé jahody
Postup:
- Bielky šľaháme so štipkou soli, postupne pridáme cukor a šľaháme do tuha. Po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 10-12 minút. Horúce cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Potom ho natrieme džemom, odstránime papier a zase zrolujeme, odložíme do chladu, bude sa lepšie krájať. Pripravíme si plnku uvarením hustého pudingu, do ktorého po vychladnutí vmiešame tvaroh a rum.
- Roládu nakrájame na ani 1 cm kúsky (vyjde ich cca 23-25), tie uložíme do misky vyloženej fóliou. Potrieme plnkou, dáme jahody (dala som aj kolieska banánov) a zvyšnú plnku.
- Na plnku poukladáme ešte zvyšné kúsky rolády, ak je málo, doložíme piškóty, preložíme fóliou, zaťažíme a šup do chladničky. O pár hodín (na druhý deň) preloženú fóliu otvoríme, tortu prevrátime, odstránime zvyšnú fóliu a podľa fantázie môžeme ešte ozdobiť jahodami. Dobrú chuť.