Hotový je do 15 minút a potom treba už len počkať, kým sa dobre vychladí. Aj preto ho zvyknem pripravovať večer a na zákusku si pochutnám až na druhý deň. Ak hľadáte inšpiráciu na víkendovú sladkú bodku dňa, vyskúšajte tento jednoduchý dezert.
Na polevu
- 150 gramov čokolády
- trochu smotany na šľahanie
Postup:
- Vo vyššej miske si najskôr vyšľaháme kyslú smotanu so Salkom. V inej miske vyšľaháme aj šľahačku. Tú po častiach pridávame k salkovému krému a dobre premiešame.
- Želatínu si pripravíme podľa postupu a necháme ju naboptnať. Uvaríme si jednu kávu, do ktorej budeme namáčať piškóty. Tie naukladáme do misy. Do krému na záver primiešame žlatínu a navrstvíme ho na piškóty.
- Môžeme vytvoriť vrstvy. Posledná bude krém. Na vrch potom už len dáme roztopenú čokoládu zmiešanú so smotanou. Dáme do chladničky odležať a môžeme podávať.
Lucia M., youtube