Máte v obľube cestoviny na rôzne spôsoby? Chcete pod mäso vyskúšať konečne niečo nové? Prinášame vám skvelé tipy na domáce omáčky, ktoré sú hotové za pár minút. Deti cestoviny milujú a mäso na prírodno je u nás doma rovnako tradícia. Čo tak vyskúšať niečo nové?
View this post on Instagram
Stačí, keď do hrnca vylejete paradajky, pridáte pretlačený cesnak a dochutíte bylinkami, čerstvo namletým korením a soľou. Kto chce, môže pridať trochu cukru alebo medu. Podávame s cestovinami a posypaneé syrom. Omáčka sa však hodí aj pod mäso, na taliansky spôsob napríklad aj s olivami a cherry paradajkami či dusenou zeleninou.
View this post on Instagram
V hlbšej panvici nechajte roztopiť maslo a pridajte k nemu cibuľu a cesnak. Cibuľu nechajte poriadne osmažiť a následne pridajte smotanu a strúhaný parmezán. Varte, kým sa syr neroztopí a nakoniec pridajte soľ a čierne korenie. Následne môžete podávať. Dobrú chuť.
View this post on Instagram
Suché biele víno nalejeme do hrnca a pridáme trošku vývaru. Pridajte nasekanú šalotku a nechajte speniť. Následne pridajte horčicu a citrónovú šťavu. Povaríme tak, aby sa nám víno vyredukovalo. Osolíme a okoreníme.
Povaríme asi 2 minúty a prilejeme smotanu. Varíme ďalšie tri minúty. Potom hrniec odstránime z tepla a pridáme oregano a maslo. Miešame tak, aby nám omáčka trošku zhustla a dostala krémovú konzistenciu. Podávame, dobrú chuť.
View this post on Instagram
Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme na hladkú zmes a naplníme sklenené poháriky. Do pesta môžete pridať aj strúhaný parmezán, ale sa väčšinou zaobídem bez toho. Dobrú chuť.
View this post on Instagram
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Pridáme špagety a varíme ich 8 minút. Zlejeme ich a nepreplachujeme. Kým sa nám špagety varia, maslo rozmixujeme s olivovým olejom a syrom tak, aby sa nám vytvorila pasta. Keď máme cestoviny uvarené, odložíme si asi 1/2 hrnčeka horúcej vody, v ktorej sa varili.
túto vodu dáme na panvicu. Do misky, kde máme hustú syrovú hmotu dáme špagety a premiešame. Dáme ich na panvicu s vodou a opäť premiešame. Vytvorí sa nám hustá omáčka. Až teraz dochutíme korením a soľou. Podávame s lístkom bazalky a môžeme ešte posypať syrom. Dobrú chuť.
View this post on Instagram