Nátierky sú mimoriadne populárne. Dávame si ich na čerstvé pečivo ako plnohodnotné raňajky, podávame ich na chlebíčkoch keď máme nejakú oslavu a pokiaľ sa nám nechce variť, sú super rýchlou záchranou aj na večeru. Drožďová nátierka je pre mnohých zlou spomienkou na stravovanie v škôlke. Tento rodinný recept vám však názor rýchlo zmení. S vajíčkami chutí vynikajúco.
Na drožďovú nátierku budeme potrebovať:
- olej
- cibuľka
- kocka droždia
- 2 vajíčka
- soľ
Postup:
- Na panvicu si nalejeme trošku oleja a necháme ho dobre rozohriať. Pridáme na maličké kúsky nakrájanú cibuľku a popražíme dosklovita. Na cibuľke necháme roztopiť kocku droždia a dobre rozmiešame.
- Pridáme 2 rozšľahané vajíčka a miešame, kým hmota nemá nátierkovú konzistenciu. Odstavíme a dochutíme soľou prípadne korením. Kto chce, môže pridať 1 alebo 2 lyžičky kečupu. Potom stačí nechať dobre vychladnúť a natrieť na chlebík. Samozrejme, nezabudnúť na kopec čerstvej zeleniny k tomu. Dobrú chuť.
Lucia M.