Hľadáte inšpiráciu na jednoduché jedlá? Zeleninové rizoto si dnes pripravíme trochu inak. Ideálne je zvoliť ryžu typu arborio, no ak ju momentálne doma nemáte, použite akúkoľvek. Skvelý tip na obed alebo večeru, ktorá zasýti a chutí tak, že si dupľu pýtajú aj deti.
- 1 menšiu cibuľku
- 1 cuketu
- 1 hrnček ryže
- 2 hrnčeky vody
- kari korenie
- kokosové mlieko (alebo smotanu, ideálne rastlinnú)
- soľ a korenie
- 1 dcl bieleho vína
- trošku masla
- 2 strúčiky cesnaku
- kto chce bylinky
- strúhaný syr
Postup:
- V hrnci si na masle opražíme cibuľku a pridáme nastrúhanú cuketu a pretlačený cesnak. Restujeme asi minútu a zalejeme vínom. Keď sa nám časť odparí, pridáme ryžu, kari korenie, soľ a bylinky.
- Zalejeme vriacou vodou a necháme pod pokrievkou dusiť 8 minút. Následne pridáme smotanu alebo kokosové mlieko a za stáleho miešania dovaríme tak, aby bola ryža mäkká.
- Podávame s nastrúhaným syrom. Ak chcete, aby bolo rizoto krémové, tesne pred koncom varenia pridajte ešte trošku masla. Dobrú chuť.
Lucia M.