Kašlite na donášku, urobte si doma pizzové rožky. Klasickú pizzu na plechu vymeňte sa skvelé rožteky, ktoré môžete naplniť podľa chuti. Sú sýte a dlhšie vydržia a nevyschnú v chladničke. Ak ich dáte aj o tri dni naspäť do rúry na pár minút, budú ako čerstvé.
- 300 gramov hladkej múky
- 150 ml mlieka
- 25 gramov droždia
- 1 ČL cukru
- 80 ml oleja
- 1 ČL soli
- paradajková omáčka
- sušené bylinky
- 100 gramov syra
- 100 gramov šunky
- 100 gramov anglickej slaniny
- 1 vajíčko
Postup:
- V miske si zmiešame teplé mlieko, droždie a cukor. Kvások premiešame a necháme asi 20 minút postáť. Následne ho zmiešame s múkou, soľou a olejom. Vypracujeme cesto a necháme asi 40 minút kysnúť.
- Cesto si rozdelíme na rovnaké časti a každú vyvaľkáme do tvaru kruhu. Natrieme paradajkovú omáčku, pridáme bylinky, šunku, slaninu, syr a kruh rozdelíme na jednotlivé trojuholníky ako keď režeme pizzu.
- Každý trojuholník zrolujeme do tvaru rožka. Uložíme ich na plech a potrieme vajíčkom. Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20-25 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.