Francúzske kocky z piškótového cesta

Loading...
(4 / 5)

Mimoriadne obľúbené piškótové cesto, dve vrstvy pudingu a vláčna šľahačka. Ak niekto nepozná Francúzske kocky, ako by ani nebol. Tento dezert je známy už roky a väčšinou ho pripravujeme na nejaké oslavy alebo posedenia. Máte doma puding a dostali ste na ne chuť? Tu je recept. Inšpirovali sme sa v kuchárskych skupinách.

Na Francúzske kocky z piškótového cesta budeme potrebovať:

Piškótové cesto

  • 6 vajec
  • 6 PL cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 50 ml oleja

Plnka

  • 9 dcl mlieka
  • 3 Zlaté klasy
  • cukor podľa chuti (cca 130 gramov)
  • 1 vanilkový cukor
  • 7 bielkov
  • 2 PL kakaa

Karamelová šľahačka

  • 3 PL cukru
  • 300 ml mlieka
  • trochu vanilkového cukru
  • 2 šľahačky v prášku

Postup:

  • Piškótové cesto si pripravíme klasicky. Oddelíme žĺtka a bielka, bielky s cukrom vyšľaháme do peny a pridávame postupne žĺtky, múku a prášok do pečiva a kakao. Cesto upečieme na plechu a necháme ho vychladnúť.
  • Plnku zo Zlatých klasov pripravíme nasledovne. Ak nemáte Zlatý klas, uvarte vanilkový a čokoládový puding, len dajte trochu menej mlieka, aby boli poriadne husté. Ak pripravujete zo Zlatého klasu postupujte nasledovne. Vodu nechajte zovrieť, pridajte cukor a vanilkový cukor a rozmiešajte Zlaté klasy. Do horúcej zmesi zapracujte bielkový sneh, ktorý ste vyšľahali s cukrom. Krém rozdelíme na polovice, do jednej ešte pridáme kakao. Na cesto navrstvíme najskôr svetlú a potom kakaovú plnku.
  • Cukor si dáme do panvice a roztopíme, zalejeme mliekom, rozvaríme a pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Navrstvíme na tmavú plnku a Francúzske kocky dáme poriadne zachladiť. Na vrch môžeme pridať nastrúhanú čokoládu. Dobrú chuť.

Foto: Mária Jurášová

Chutil ti tento recept?

komentárov

x