Tento víkend chystáme doma koláčik alebo ak chcete dezert aj pre našich hostí. Keď sme zbadali tieto čokoládové kocky ešte aj s mascarpone, bolo rozhodnuté. Recept pridala do skupiny Danielka a vyzerá naozaj luxusne. Kto neodolá a bude ho musieť hneď vyskúšať? Nechajte krém biely, pridajte do jednej vrstvy čokoládu alebo napríklad aj uvarenú kávu. Kreativite sa medze nekladú.
Na Čokoládové kocky s mascarpone budeme potrebovať:
- 4 vajíčka
- 4 PL polohrubej múky
- 3 PL cukru
- 1 a 1/2 PL olej
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 300 gramov mascarpone
- 100 ml vaječného likéru
- 300 ml kyslej smotany
- 150 gramov čokolády
Postup:
- Začíname klasicky ako pri piškóte. Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom. Pridávame žĺtka a múku, prášok do pečiva, kakao a olej. Cesto vypracujeme a vylejeme na plech. Pečieme ho pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Prerežeme ho priečne na polovicu.
- Mascarpone vyšľaháme s likérom. Kto nemá likér, môže použiť aj salko. Kyslú smotanu zase vyšľaháme s roztopenou čokoládou. Takto nám vzniknú dva krémy. Na jednu vrstvu cesta natrieme najskôr jeden krém, ideálne mascarpone. Preložíme druhým cestom a dáme plnku čokoládovú. Na vrch môžeme ozdobiť ovocím alebo poprášiť kakaom. Dobrú chuť.