Fliačky s kapustou sú klasika, keď nevieme, čo variť. Toto jedlo buď milujete, alebo je to postrach zo školskej jedálne. Niekto ich pripravuje aj na sladko s tvarohom a práškovým cukrom alebo s troškou škorice. Dnes si ho však urobíme na štýl grenadíru.
- polovicu hlávky kapusty
- cibuľa
- soľ a korenie
- červená mletá paprika
- slaninka
- maslo/masť
- fliačky
Postup:
- Kapustu si najskôr nastrúhame a posolíme. Necháme ju asi 15 minút odstáť, aby pustila šťavu. Tú potom vyžmýkame a kapustu orestujeme v hrnci na masle alebo masti, kde sme si spenili cibuľu. Pokoreníme, trošku ešte dosolíme, pridáme mletú červenú papriku a dusíme asi 5-10 minút.
- V hrnci si uvaríme fliačky alebo akékoľvek cestoviny a následne ich primiešame ku kapuste. Môžeme pridať ešte trošku masla a na záver opraženú slaninku aj s masťou. Ak sa vám zdá, že budú veľmi mastné, nepridávajte masť alebo dajte menej masla. Podávame napr. aj s kyslou smotanou. Dobrú chuť.
Lucia M.