Špenát, tá zázračná rastlinka, ktorá obsahuje mnoho prospešných látok pre naše telo a zároveň aj dobre vyzerá. Pripravili sme si pre vás recept na lahodné a nadýchané špenátové palacinky, ktoré sa dajú servírovať vegetariánom, ale zároveň aj milovníkom mäsa. Recept je jednoduchý, takže zaručene ho zvládne každý a každý, koho ponúknete sa bude čudovať, že ako môže byť špenát tak chutný!
Do mixéra (smoothie makera) vložíme mlieko, vajce, soľ, špenát, olej a múku. Najlepšie je dať na spodok mlieko, aby sa to jednoduchšie miešalo mixérom. Samozrejme môžete použiť aj elektrický mixér alebo ponorný mixér, pokojne si zvoľte metódy na zmiešanie cesta takú, aká vám vyhovuje najviac.
Potom, ako sme si pripravili cesto, vložíme ho do chladničky si trošku oddýchnuť na pól hodinu, aby ingrediencie nabrali tú správnu chuť.
Pri prvej palacinke si potrieme panvicu olivovým olejom alebo maslom, vlejeme na ňu za jednu naberačku palacinkovej zmesi. Necháme ju roztiecť po celej panvici. Potom, ako máme palacinku z jednej strany už zlatistej farby, otočíme ju na druhú stranu a opražíme si aj druhú stranu.
Medzitým si môžeme pripraviť prílohu k palacinkám. V prípade, že obľubujete mäso, môžete si nakrájať na drobné kocky kuracie, či morčacie mäso, ktoré si opražíme na masle, alebo olivovom oleji s grilovacím korením, či vegetou – Podľa toho, čo vám chutí. Ja som použila morčacie mäso s grilovacím korením, ktoré som následne doplnila pár kúskami špenátu, paradajkami a jogurtovým dresingom.
Pokiaľ máte radšej bezmäsité jedlá, odporúčame si ugrilovať na panvici napríklad hermelín, ktorý sa bude po rozkrojení rozplývať na čerstvej špenátovej palacinky. Alebo samozrejme akýkoľvek iný syr, napríklad aj v jeho prirodzenej forme. Prajeme dobrú chuť!