Aj vám sa stalo, že keď ste na Vianoce piekli medovníky, najskôr boli krásne mäkké, no po pár dňoch stvrdli na kameň? V každej rodine sú na mäkké medovníčky iné triky a my sme zozbierali tie najlepšie a hlavne, rokmi overené. Máte vlastné tipy, ktoré sa tu neobjavili? Napíšte nám ich do komentárov.
Do krabice, kde ich máte uložené dajte kúsok prekrojeného jablka.
Stačí ich vložiť do dózy s krajcom chleba, pečivo funguje lepšie ako jabĺčko.
Keď ich budete piecť krátko 8-10 minút, nestvrdnú.
Vajíčkom potrieť až po upečení. Len tenkou vrstvou.
Pozor na hrúbku cesta. Malo by byť rovnomerne vyvaľkané a netreba ich robiť veľmi hrubé.
Vždy ich uchovávajte v dóze, ktorá sa dá dobre uzavrieť.
Ak sa vám nedarí ani s týmito trikmi, natrite ich lekvárom a pospájajte tvary, prípadne ich namočte do čokolády.
Druhá možnosť je, že ich použijete ako drobenku do iných koláčov, napríklad do nepečených ako spodnú vrstvu.
Ešte jeden skvelý tip na záver. Skúste ich len krátko zo spodnej strany namočiť do rumu alebo amareta a uložiť do dózy. Tu však pozor na deti, ktoré medovníky samozrejme milujú.