Mäso na mexický spôsob majú radi najmä muži, pretože ide o pikantnejšie jedlo, kde sa spájajú rôzne výrazné chute. Ak ho budete variť aj deťom, čili papričku vynechajte, nech si potom guláš každý dochutí štipľavým na tanieri. Podávať ho môžete s ryžou ale aj knedľou. Obľúbené jedlo, ktoré sa často objavuje aj na obedovom menu. Máte chuť? Postupujte podla tohto receptu.
Na Mexický guláš budeme potrebovať:
- 300 gramov mäsa na guláš (bravčové alebo hovädzie)
- 1 cibuľa
- olej
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 100 ml červeného vína
- 2 paradajky
- 1 čili paprička
- 200 gramov červenej fazule z konzervy
- petržlenová vňať alebo tymian
Postup:
- Mäso si nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme olej a pridáme nakrájanú cibuľku. Za stáleho miešania opražíme. Pridáme mäso, cesnak a korenie. Posypeme paprikou, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave, kým sa nezačne mäso trochu pripaľovať.
- Potom pridáme pretlak a podlievame vínom, ak je potrebné, pridáme trochu vody. Prádáme aj nakrájané paradajky, kto chce aj papriku a v tomto momente aj čili. Mäso dusíme, kým nie je mäkké, rovnako aj zelenina.
- Fazuľu nasypeme do guláša, keď už je hotový, premiešame a necháme zovrieť. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo knedľou, posypané vňatkou. Dobrú chuť.
Lucia M.