Sezónna zelenina a niečo malé aj pre milovníkov mäsa. Pripravte si na jednom plechu pečenú zeleninu, ku ktorej pridáte nejakú fajnú klobásu alebo lepší párok s vysokým obsahom mäsa. Toto jedlo je rýchle a ľahké na prípravu a môžete ho inovovať podľa vlastnej chute. Ste vegetarián? Klobásu nahraďte napríklad hokkaidó tekvicou. Ak máte v chladničke kuracie prsia a neviete, čo s nimi, tiež ich môžete pridať na jeden plech so zeleninou.
Na pečenú zeleninu budeme potrebovať:
- 2 veľké mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 menšia cuketa
- 2 červené papriky
- 1 menšia brokolica
- klobása/párok
- sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián, koriander…)
- pretlačený cesnak
- červená mletá paprika
- nastrúhaný parmezán
- olivový olej
- soľ a korenie
Postup:
- Zeleninu si očistíme, umejeme, osušíme v papierovej utierke a nakrájame na rovnaké časti. Rovnako nakrájajte aj klobásu. Tú si môžete ešte extra opražiť na panvici. V miske premiešajte zeleninu so všetkými bylinkami, olejom a koreninami. Vysypte na plech a pečte 15 minút pri teplote 180 stupňov a potom ešte 10 minút pri teplote 200 spolu s tým, že zeleninu posypete parmezánom. Dobrú chuť.
Lucia M.