Jedinečný zákusok si často predstavujeme ako taký, ktorý nám naservírujú v cukrárni a je upečený rukou absolútneho profesionála. Omyl! Naozaj dokonalý zákusok si môžete pripraviť aj doma a nebude to ani dlho trvať. Tiramisu s vaječným likérom bude milovať každý maškrtník. Postup úplne jednoduchý!
- dlhé piškóty
- uvarenú instantnú kávu
- trošku amareta
- 250 gramov mascarpone
- 8 PL vaječného likéru
- trstinový cukor
- 1 šľahačka
- 1 pochúťková smotana
- kakao
Postup:
- Uvaríme si silnejšiu kávu, necháme ju trochu vychladnúť a začneme namáčať piškóty. Ku káve ešte môžeme pridať trošku amareta. Piškóty naukladáme do formy a prejdeme na krém.
- Mascarpone vyšľaháme s likérom a pridáme trošku cukru. Následne primiešame vyšľahanú šľahačku a jednu pochúťkovú smotanu. Tento krém navrstvíme na piškóty a znovu zakryjeme piškótami.
- Takto postupujeme až kým nebude posledná vrstva krémová. Tiramisu už len posypeme kakaom a dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
Lucia M.