Stačí vymiešať cesto, naliať ho do formy a dať upiecť. Tento taliansky chlebík chutí aj vďaka bylinkám, olivám a syru fantasticky. Cítite vôňu dovolenky, mora a talianskych chutí? Toto je fantastický recept, ako sa prenesiete naspäť na letnú dovolenku.
Na taliansky chlebík budeme potrebovať:
- 250 gramov polohrubej múky
- 2 vajíčka
- 30 gramov parmezánu
- 200 ml acidka alebo bieleho jogurtu či kyslej smotany
- 50 gramov masla
- 200 gramov feta syru
- 100 gramov cherry paradajok
- 50 gramov čiernych olív
- bazalka
- soľ a korenie
- 1 ČL prášku do pečiva
Postup:
- Vo väčšej miske si zmiešame múku, soľ a korenie spolu s práškom do pečiva a nastrúhaným parmezánom. V samostatnej miske si zase rozmiešame vajíčka s acidkom alebo jogurtom a rozpusteným maslom.
- Obe zmesi skombinujeme a dobre premiešame, aby nám vzniklo cesto. Pridáme ostatné suroviny ako nakrájané olivy, syr feta, bazalku a pokrájané paradajky a všetko to primiešame do cesta. Pridať môžete aj anglickú slaninu alebo šunku.
- Cesto vyformujeme do bochníku a vyklopíme do vymastenej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Kontrolujeme špáradlom. Chlebík necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.
Lucia M.