Cuketa nám v záhrade ešte stále rastie a ak ste už vyskúšali viac receptov, prinášame trochu zmenu a možno aj novinku do vašej kuchárskej knihy. Cuketové rolky s paradajkovou omáčkou pripomínajú Taliansko a dovolenku. Navyše sa jedná o zdravé a rýchle jedlo, ktoré môžete podávať na obed aj na večeru.
- 2-3 cukety
- paradajková omáčka 250 gramov
- 100 gramov šunky
- 150 gramov mozzarelly
- soľ a korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL olivového oleja
Postup:
- Cukety si umyjeme a jemne ju celú ošúpeme škrabkou. Vytvárame pri tom tenké hoblinky, resp. plátky. Do stredu každej hoblinky dajte trochu šunky a mozzarelly a vytvorte závitok, resp. rolku.
- Lúpané paradajky rozmixujte a nalejte do hrnca. Pridajte pretlačený cesnak, olivový olej a ak chcete, pokojne aj bylinky. Osoľte a okoreňte. Priveďte k varu a následne odstavte. Rolky si naukladáme do misy a zalejeme omáčkou.
- Cuketu dáme v mise do rúry, kde ju dusíme pri 200 stupňoch asi 10 minút. Ak chcete, posypte ma vrch parmezánom. Dobrú chuť.
Lucia M.