Jesenné počasie sa blíži a milovníci jabĺčok a škorice si prídu na svoje. Tento sladký dezert nie je tak kalorický, vďaka koreninám zahreje a môžete maškrtiť kedykoľvek. Strúhané jablká so škoricou v jogurte sú jednoducho geniálne. Ak ich chcete ešte trošku vyšperkovať, odporúčame ich poliať napríklad karamelom. Stačiť vám však bude aj práškový cukor, ktorým placky posypete.
- 3 jablká
- 3 vajíčka
- 6 PL mandľovej múky
- 60 gramov kokosového cukru
- asi 50 ml bieleho jogurtu
- 50 gramov masla
- 1 ČL sódy bikarbóny
- škorica, badián, kardamom (všetko rozdrvené v mažiari) prípadne perníkové korenie
Postup:
- Jablká si ošúpeme, vyberieme stred a nakrájame na krúžky. V miske si vyšľaháme vajíčka s koreninami a cukrom. Pridáme jogurt a premiešame. Na záver pridáme múku a sódu bikarbónu a vymiešame tak, aby vzniklo hladké cestíčko.
- Teraz máme dve možnosti. Jablká môžeme nastrúhať a vypražiť ako placky na masle. Druhá možnosť je obaliť celé kúsky jabĺk a vysmažiť ich na panvici z každej strany. Či už zvolíte placky alebo celé kúsky, toto jedlo si vďaka vôni a chuti zamilujete.
- Na záver už len poprášime práškovým cukrom, ak chcete, aby ostali zdravšie, tento krok vynechajte. Dobrú chuť.
Lucia M.