Sezóna jabĺk sa začína na konci leta, no už teraz môžete tento recept otestovať na menšej dávke jabĺk. Nie sú to klasické sušené jablká, na aké ste zvyknutí z obchodu. Ostanú skôr ako želé cukríky, majú ťahavejšou konzistenciu a to aj preto, že sa nesušia celé hodine v sušičke. Práve preto postrádajú chrumkavosť. To však nevadí, pretože chutia vynikajúco.
Budeme potrebovať:
- 1 kilogram jabĺk
- 300 gramov hnedého cukru
- 1 PL škorice
- 1 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
- Jablká si umyjeme, nemusíme ich šúpať, ale nakrájame ich na mesiačiky o rovnakej veľkosti aj hrúbke. Naukladáme ich na plech a posypeme cukrom, škoricou a kyselinou citrónovou.
- To môžete urobiť ešte v miske, aby sa chute prepojili a až potom ich na plech ukladať. No spôsob, akým ich chutíte je len na vás. Následne jablká pečieme pri 200 stupňoch asi 25 minút.
- Potom ich necháme schnúť na papieri na pečenie asi 2-3 dni, prípadne ich dosušíme aj v sušičke na niekoľko hodín. Jablká skladujeme najlepšie v sklenenej nádobe. Ostanú ako gumené cukríky a sú šťavnaté. Dobrú chuť.
Lucia M.