Milovníci čokolády budú milovať aj tento koláčik. Lepšie povedané tortu, ktorá stojí za všetky drobné. Jej chuť je priam božská a je zložená len z troch ingrediencií. Jednoduchá ako žiaden iný zákusok vám prinesie toľko potešenia, koľko si zaslúžite.
175 g horkej čokolády
7 vajec
140 g masla
Čokoládu rozoberte na kocky a vo vodnom kúpeli ju rozpustite. Pridajte k nej aj maslo a nechajte zmes rozpustiť spolu. Medzitým si oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky pridajte k vychladnutej čokoláde s maslom. Bielky vyšľahajte do peny. Tú potom lyžicou zamiešajte k čokoládovej zmesi a opatrne jemne miešajte, kým nedostanete jednotnú konzistenciu. Zmes nalejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a nechajte piecť v rúre pri teplote 130 stupňov zhruba 25-30 minút. Koláč jedzte teplý s čerstvou šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), afternoonrecipes.com