Ľadovú kávu si môžeme dopriať ako dezert počas celého roka, ale s teplejším počasím na ňu dostávame chuť akosi častejšie. Ak do nej pridáme aj čokoládovú zmrzlinu a dozdobíme ju šľahačkou, už nám k nej nebude chýbať kus koláča.
Pripravte si kávu svojím obľúbeným spôsobom. Ideálne ako espresso, ak na to máte vybavenie, alebo využite inú metódu prípravy kávy. Nechajte vychladnúť.
Do šejkra nalejte kávu, porciu čokoládovej zmrzliny, kocky ľadu a mlieko. Podľa chuti pridajte cukor, ale môžete ho aj vynechať, nápoj osladí zmrzlina. Šejker dobre uzavrite a zmes dobre pretrepte, kým sa ingrediencie nespoja. Nalejte do pohára.
Vyšľahajte vychladenú smotanu na nadýchanú šľahačku a navrstvite ju na nápoj. Môžete ju ešte posypať napríklad mletými orechmi, strúhanou čokoládou či škoricou.