Tí, ktorí boli v Turecku určite poznajú ich slávny koláč Bazlama. Je to suchá tortilla, ktorú Turci konzumujú najmä na raňajky s maslom a šálkou čaju. Občas si k nej pridajú tvrdý syr, ktorý im dodá jemnejšiu a výraznejšiu chuť. Klasický recept pozostáva len z kvasiniek a vody. Na tento recept teda potrebujte len veľmi málo surovín a ešte menej času.
- 400 g pšeničnej múky
- 250 ml kefíru
- soľ
- 1 lyžička sódy
Postup:
- Preosiatu múku zmiešajte so soľou a sódou. Múkovú zmes zmiešajte s kefírom. Pokiaľ je potrebné, môžete pridať kefíru viac. Aby sa vám cesto na ruky nelepilo, namočte si ruky do slnečnicového oleja.
- Hotové cesto vložte na 10 minút do chladničky. Odstáte cesto si rozdeľte na 5 častí a vyformujte do tenkého kruhu. Po obvode placky prepichnite vidličkou.
- Hotové placky teraz môžete opiecť na panvici bez oleja. Keď sú hotové namažte ich maslom. Dobrú chuť.
takprosto.cc