Langoše po turecky

Loading...
(3.9 / 5)

Tí, ktorí boli v Turecku určite poznajú ich slávny koláč Bazlama. Je to suchá tortilla, ktorú Turci konzumujú najmä na raňajky s maslom a šálkou čaju. Občas si k nej pridajú tvrdý syr, ktorý im dodá jemnejšiu a výraznejšiu chuť. Klasický recept pozostáva len z kvasiniek a vody. Na tento recept teda potrebujte len veľmi málo surovín a ešte menej času.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sahur, iftar tarifleri (@sahurluk_tarifler) on

Na turecké langoše budeme potrebovať:

  • 400 g pšeničnej múky
  • 250 ml kefíru
  • soľ
  • 1 lyžička sódy

Postup:

  • Preosiatu múku zmiešajte so soľou a sódou. Múkovú zmes zmiešajte s kefírom. Pokiaľ je potrebné, môžete pridať kefíru viac. Aby sa vám cesto na ruky nelepilo, namočte si ruky do slnečnicového oleja.
  • Hotové cesto vložte na 10 minút do chladničky. Odstáte cesto si rozdeľte na 5 častí a vyformujte do tenkého kruhu. Po obvode placky prepichnite vidličkou.
  • Hotové placky teraz môžete opiecť na panvici bez oleja. Keď sú hotové namažte ich maslom. Dobrú chuť.

takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x