Sviatok a dni voľna sa nezadržateľne blížia a preto sme si pre vás pripravili recept na unikátnu čokoládovo-kokosovú tortu, po ktorej sa budete zalizovať. Základom tejto geniálnej torty je čokoláda, kokos a ľahký smotanový krém. Jej príprava vám zaberie hodinku času a potom si už môžete tortu vychutnávať s vyloženými nohami pri televízore. Zaručujem vám, že bude chutiť aj tým najmenším.
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 2 vaječné bielka
- 60 g cukru
- 10 g polohrubej múky
- 10 g kakaa
- 1 lyžice oleja
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 lyžica mlieka
- 1 lyžice rumu
Vypísané suroviny sú na jeden korpus torty, každú vrstvu robte samostatne. Potrebovať budeme celkovo tri, prípadne môžete tortu urobiť len z dvoch.
Plnka:
- 1 l mlieka
- 1 smotanový puding
- 300 ml smotany na šľahanie
- 8 lyžíc cukru
- 100 g mletého kokosu
- 10 g želatíny
Poleva:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 100 g tmavej čokolády
Postup:
- Začnite prípravou jednotlivých vrstiev cesta. Rozmiešajte bielka do peny a postupne pridávajte cukor tak, aby ste získali hustý sneh. Nechajte mixér stále šľahať a pridávajte zvyšné tekuté prísady (mlieko, olej a rum) Poriadne zmiešajte a postupne pridávajte múku spolu s kakaom a práškom do pečiva. Keď sú jednotlivé cestá upečené, môžete každé z nich poliať čokoládovou polevou. Čokoládovú polevu si pripravíme tak, že zmiešame teplú smotanu s čokoládou. Necháme roztopiť a potom vyšľaháme mixérom.
- Teraz si môžete začať pripravovať smotanovú plnku. Z 1 l mlieka si oddeľte 1 dcl a namočte do neho želatínu. Zo zvyšku uvarte hustý smotanový puding. Pridajte cukor a kokos a po vychladnutí pridajte želatínu a premiešajte. Na záver pridajte vyšľahanú šľahačku.
- Hotovým krémom následne môžete naplniť jednotlivé poschodia torty. Nezabudnite každé poschodie natrieť čokoládovou polevou predtým, než nanesiete smotanový krém. Hotovú tortu po boku polejte čokoládovou polevou a posypte kokosom. Necháme trošku vychladiť a môžeme podávať.
torta-pinjur-pjat