Kokosových ježkov robí mnoho gazdiniek najmä počas sviatkov. Lenže niekedy zatúžime dať si voňavého ježka aj mimo Vianoc, či Veľkej noci a taký deň je práve aj dnes. Tento recept je jednoduchý a rýchly a ježkovia budú rovnako chutní, ako keď sa s nimi hráte pri predvianočnom pečení.
3 vajcia
200 g práškového cukru
100 ml slnečnicového oleja
250 ml mlieka
½ ČL prášku do pečiva
2 balíčky vanilkového cukru
250 g polohrubej múky
1 PL kakaa
50 g horkej čokolády
strúhaný kokos
V miske si rozšľahajte vajcia so 150g cukru, pridajte vanilkový cukor a šľahajte ešte aspoň 3 minúty. Potom pridajte 125ml mlieka a šľahajte ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridajte olej, prášok do pečiva, múku a miešajte, až kým cesto nebude celkom hladké. Cesto nalejte do pekáča vyloženého papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
Po upečení nechajte cesto vychladnúť a potom opatrne vyberte a odstráňte papier na pečenie.
V miske si zmiešajte zvyšné mlieko, zvyšný cukor, kakao a čokoládu a hmotu priveďte do varu. Z cesta si narežte kocky a každú z nich ponorte do čokoládovej „omáčky“.
Vzápätí ju vhoďte do misky so strúhaným kokosom a obaľte. Prajeme dobrú chuť!
(M), sovkusom.ru