Slávnostné rolády sú síce pracné a treba sa im určite venovať viac, ako napríklad pečeniu bublaniny, no výsledok určite stojí za to. Spolu s jarou je v obchodoch stále viac čerstvého ovocia a preto sme sa rozhodli predstaviť vám recept na roládu s čerstvými malinami. Samozrejme, vybrať si môžete aj iné čerstvé ovocie, jahody alebo čučoriedky budú ideálne. Táto roláda s mascarpone krémom nie je príliš sladká a pripomínať vám môže Pavlovu tortu.
Na malinovú roládu budeme potrebovať:
- 5 vaječných bielkov
- 250 gramov mascarpone
- 1 šľahačka
- 100 gramov klasického cukru
- 250 gramov práškového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- lupienky mandlí
- čerstvé maliny
Malinovú roládu si pripravíme nasledovne:
- Najskôr si oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka dáme do vyššej misky a žĺtka si odložíme. Môžeme ich neskôr použiť napríklad do praženice. Bielka začneme šľahať mixérom a pridávame citrónovú šťavu a cukor po častiach. Vyšľaháme hustú a lesklú hmotu.
- Na plech si dáme papier na pečenie a bielky rozotrieme rovnomerne. Posypeme mandľami a pečieme v rúre 25 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené bielka necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme mascarpone krém. Vyšľaháme si šľahačku spolu s cukrom a mascarpone. Krém následne nanesieme na upečené bielky. Na krém dáme pár malín a začneme pomocou papieru na pečenie stáčať roládu. Keď máme roládu zvinutú, dáme ju do chladničky minimálne na dve hodiny. Môžeme ju pred podávaním ešte ozdobiť malinami, lístkami mäty alebo iným ovocím. Dobrú chuť.
Lucia M.