Máte radi cuketu? Jej sezóna sa neodmysliteľne blíži, no ak si ju pravidelne kupujete aj v obchode, poradíme vám recept, v ktorom si túto zeleninu zamilujete ešte viac. So smotanovým dressigom chutí naozaj fantasticky. Je jemná a zároveň nestratí šťavnatosť. Ak máte mladú cuketku, nepotrebujete ju ani ošúpať. Ak chcete diétnejšiu verziu, namiesto smotany si dajte biely jogurt.
Na cuketu s dressingom budeme potrebovať:
- mladé cukety
- 200 gramov kyslej smotany
- 1 vajíčko
- 1 PL múky
- 3 PL oleja
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
- 100 ml vody
- 2 strúčiky cesnaku
- oregano
- sušená bazalka
Cuketu s dressingom si pripravíme nasledovne:
- V miske si najskôr zmiešame olej s bylinkami, mletou červenou paprikou. Osolíme a okoreníme. Cuketu si očistíme a nakrájame na malé kocky. Zalejeme ju olejovou zálievkou a dobre premiešame. Cuketu rozložíme na plech a pečieme ju asi 15 minút pri teplote 200 stupňov.
- Medzitým si smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a môžeme pridať aj bylinky. K hmote ešte pridáme 1 vajíčko, múku a prilejeme vodu.
- Upečenú cukteu dáme na panvicu a zalejeme smotanou. Premiešame a necháme zovrieť. Dosolíme soľou a korením ak je to potrebné a chvíľku povaríme. Podávame ešte teplé. Dobrú chuť.
Lucia M.